• 2018

  Overname SABB diesel importeurschap

  Bakker Protech Marine Service in Warmond heeft het importeurschap van Sabb Diesel overgenomen van Allpa Marine Equipment in Nijmegen. Allpa wil zich meer concentreren op de nautische uitrusting en toebehoren. Sinds eind jaren zestig werd het Noorse Sabb diesel in Nederland vertegenwoordigd door Verschuur Diesel, dat later onderdeel werd van Allpa. Jan Bakker van Bakker Protech heeft bij Verschuur gewerkt en kent Sabb door en door. De Noorse motorenproducent heeft veel motoren in reddingboten geïnstalleerd, die voldoen aan Solas-eisen. Daarnaast zijn ook motoren geleverd aan de beroeps- en pleziervaart. De huidige motorenlijn loopt van 30 tot 830 pk. Bakker Protech Marine Service is zowel in de beroepsvaart als de watersport actief. Overigens heeft Protech ook onderdelen van het Italiaanse FNM en Renault Couage overgenomen van Allpa.

  bron: Jachtbouwactueel.nl

 • Augustus 2012

  Nieuwe locatie Veerpolder 53

  WARMOND – Bakker ProTech is een echt familiebedrijf, dat door Jan en Lia Bakker is opgezet in 1998. Tegenwoordig draaien hun kinderen Tom en Romy, samen met enkele gekwalificeerde en gepassioneerde medewerkers ook volop mee. Vorige maand bereikte Bakker ProTech een nieuwe mijlpaal in haar bestaan: de overname van een werf; inclusief een aanlegsteiger en botenlift.

  Zowel individuele watersporters als bedrijven die boten in hun bezit hebben, stellen hoge eisen aan het onderhoud. Bakker weet dat als geen ander, zo laat hij weten: ‘Als een schip onderhouden wordt, wil de klant, dat voldaan wordt aan technische vakkennis, betrouwbaarheid, service en betrokkenheid. Bakker Protech is een totaalwerf, u kunt bij ons terecht voor zowel inbouw van een nieuwe motor als onderhoud, reparatie-, las- en schilderwerkzaamheden. Tevens bouwen wij hek- en boegschroeven; we geven dus een totale refit.’ Het grote voordeel van deze schroeven is, dat schippers, terwijl ze voor een brug wachten, nooit meer schuin komen te liggen door wind en stroming.

  Bij de werf, gelegen aan de Groote Sloot, zit een buitenterrein waar ‘s winters en zomers vijftig schepen gestald kunnen worden. Voor zeilschepen is het mogelijk om met staande mast te overwinteren. De botenlift kan tot 30 ton tillen. Bakker ProTech biedt verschillende diensten aan, waaronder de verkoop, reparatie en onderhoud van motoren. De gekwalificeerde monteurs onderhouden de schepen en sloepen op de scheepswerf.

  Bent u lekker op vakantie, maar houdt uw boot ermee op? Geen probleem: Bakker ProTech haalt uw eigendom op – over de weg of via het water. Bakker: ‘We hebben een sleepservice door het hele Groene Hart!’

  posted by Joep J.B. Derksen @ 6:39 a.m.

  Augustus 2012